
Μανιτάρια γεμιστά με τυριά
Χρόνος εκτέλεσης: 25’
Μερίδες: 2-3
Το διατροφικό μήνυμα:
«Αν βαρέθηκες την σαλάτα με τυρί για βράδυ, θυμήσου πως τα ψητά λαχανικά όπως τα μανιτάρια είναι μια πρωτότυπη και γευστική επιλογή. Δεν είναι μόνο τα πράσινα ωμά λαχανικά όπως το μαρούλι ο μονόδρομος»
Εδώ θα απολαύσουμε γεμιστά μανιτάρια με διαφορετικά τυριά. Έχοντας στην συνταγή μας πηγή πρωτεΐνης (μανιτάρια, τυρί), φυτικών ινών (μανιτάρια) και των «καλών» φυτικών λιπαρών ( ελαιόλαδο) μας λείπει μόνο μια πηγή υδατάνθρακα ( όπως ψωμί ή πατάτα) για να φτιάξουμε ένα πλήρες διατροφικά γεύμα. Μπορείς λοιπόν να συνδυάσεις τα μανιτάρια σου με φρυγανισμένο ψωμί, παξιμάδι, πατάτα ή ακόμα και πλιγούρι ή κινόα.
Υλικά
5 μανιτάρια portobello
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ τυρί τριμμένο κίτρινο
160γρ τυρί κρέμα
2 κ.σ μαϊντανό
1 κ.γ μπούκοβο
αλάτι και πιπέρι ( προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και απλώνουμε τα δεύτερα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια και δεν τα πετάμε γιατί θα τα προσθέσουμε στην γέμιση.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα τυριά και το μπούκοβο και αλάτι ή πιπέρι αν επιθυμούμε.
- Βάζουμε και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε τα μανιτάρια που έχουμε στο ταψί με την γέμιση που φτιάξαμε.
- Ψήνουμε στους 180ο C για 20’ ( σε προθερμασμένο φούρνο).
- Απολαμβάνουμε!