
Μακαρονοσαλάτα με τόνο και τυρί κρέμα
Χρόνος Εκτέλεσης : 20’
Μερίδες : 3
Το διατροφικό μήνυμα:
Σε αντίθεση με τα κλασικά μακαρόνια, τα μακαρόνια από όσπρια, όπως οι φακές ή τα ρεβίθια, προσφέρουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια ισορροπημένη και θρεπτική επιλογή.
Υλικά
250γρ πένες ( προαιρετικά από κόκκινες φακές)
3 χ 60γρ τόνο σε νερό ( 3 μικρές κονσέρβες)
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά φλωρίνης
2 κ.σ ελαιόλαδο
5 μεγάλες ελιές
1 κ.σ μαιντανό
Για το dressing
200γρ τυρί κρέμα light
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ βαλσάμικο ξύδι
1 κ.σ ζεστό νερό από τα μακαρόνια
1 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κ.σ ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τις ελιές καθαρισμένες, χωρίς το κουκούτσι και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μας.
- Βράζουμε τις πένες μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις βάζουμε σε 1 μεγάλο μπολ. Πριν τις σουρώσουμε έχουμε κρατήσει 1 κ.σ ζεστό νερό από την κατσαρόλα που έβραζαν.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing μας και ανακατεύουμε καλά.
- Στο μεγάλο μπολ με τα μακαρόνια ρίχνουμε τον τόνο, τα λαχανικά & τέλος το dressing.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Απολαμβάνουμε!