
Μπροκολόσουπα
Χρόνος εκτέλεσης: 30’
Μερίδες: 4
Το διατροφικό μήνυμα:
«Μια ακόμα έξυπνη & δελεαστική επιλογή για να καταναλώσεις λαχανικά είναι σε μορφή σούπας με τα αγαπημένα σου καρυκεύματα. Δεν χρειάζεται να μετρήσεις την μερίδα στην σούπα σου, κατανάλωσε την ποσότητα που επιθυμείς»
Ο καιρός κρυώνει και όλοι έχουμε όρεξη για κάτι ζεστό όπως σούπα. Η σούπα λαχανικών που σας καλώ να δοκιμάσετε ακούει στο όνομα «Μπροκολόσουπα» και έχει γρήγορη και εύκολη προετοιμασία.
Υλικά
1 πράσο ( το λευκό μέρος)
1 μεσαίο καρότο
1 μεγάλη πατάτα
250γρ μπρόκολο
3 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
Αλάτι & πιπέρι
Για το σερβίρισμα
1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
30γρ τυρί ( π.χ 1 κ.σ τυρί κρέμα)
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια για να γλιτώσουμε χρόνο.
2. Ζεσταίνουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το πράσο, το καρότο και την πατάτα για 2-3 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το μπρόκολο και περίπου 700ml χλιαρού νερού ( 3 ποτήρια).
4. Βράζουμε για 20’ σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι.
5. Προσθέτουμε το κάρυ, την πάπρικα, το μπούκοβο, αλάτι & πιπέρι.
6. Πολτοποιούμε το φαγητό μας με ραβδομπλέντερ ή άλλο (τύπου μούλτι).
7. Σερβίρουμε με το τυρί και προαιρετικά προσθέτουμε έξτρα καρύκευμα όπως μπούκοβο.
8. Αν δούμε ότι θέλουμε πιο αραιή την σούπα μας ή αν μετά από κάποια ώρα έχει πήξει προσθέτουμε λίγο νερό.
9. Απολαμβάνουμε!