
Τορτίγια αλά ιταλικά
Χρόνος εκτέλεσης: 8’
Μερίδες: 4
Το διατροφικό μήνυμα:
«Αν δεν έχεις χρόνο να καταναλώσεις το κυρίως γεύμα σου στην δουλειά μπορείς να έχεις πάρει κάτι ελαφρύ μαζί σου από το σπίτι το οποίο τρώγεται εύκολα. Έτσι, μπορείς να καταναλώσεις αργότερα το κυρίως φαγητό από την άνεση του σπιτιού σου χωρίς όμως να έχεις αφήσει τον οργανισμό σου νηστικό όλη μέρα και χωρίς η πείνα σου να έχει χτυπήσει κόκκινο»
Υλικά
4 ατομικές τορτίγιες ή αραβικές ( 40γρ/τεμάχιο)
120 γραμμάρια φρέσκη μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα πέστο
1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα λαχανικά της επιλογής μας όπως ντοματίνια , ρόκα ή αγγούρι ή κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Ρίγανη ή βασιλικό κατά βούληση
Εκτέλεση
- Απλώνουμε την τορτίγια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί καθώς προσθέτουμε τα υλικά μας.
- Αλείφουμε μια κουταλιά της σούπας πέστο σε κάθε τορτίγια.
- Προσθέτουμε τις λεπτές φέτες μοτσαρέλας στις τορτίγιες πάνω από το πέστο (30γρ τυριού σε καθεμία).
- Βάζουμε τα λαχανικά της επιλογής μας πάνω από την μοτσαρέλα.
- Γαρνίρουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή βασιλικό για γεύση και λίγο ελαιόλαδο πάνω από τα λαχανικά.
- Διπλώνουμε την τορτίγια στην μέση δύο φορές για να πάρει τριγωνικό σχήμα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες 3 τορτίγιες.
- Απολαμβάνουμε!
Σημεία προσοχής:
- Προσπαθούμε να κάνουμε σύντομα την διαδικασία ώστε να μην ψηθεί υπερβολικά η τορτίγια μας από κάτω αλλά να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.
Σε αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε όλα τα υλικά έτοιμα κοντά μας.
- Σε περίπτωση που θέλουμε να καταναλώσουμε αργότερα την συνταγή αυτή μπορούμε σε κρύα μορφή χωρίς να χρειάζεται να ζεστάνουμε τις τορτίγιες στο τηγάνι μας.