μακαρονοσαλάτα με πένες οσπρίων, τόνο & τυρί κρέμα

Μακαρονοσαλάτα με τόνο και τυρί κρέμα

Χρόνος Εκτέλεσης : 20’

Μερίδες : 3

 

Το διατροφικό μήνυμα:

Σε αντίθεση με τα κλασικά μακαρόνια, τα μακαρόνια από όσπρια, όπως οι φακές ή τα ρεβίθια, προσφέρουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια ισορροπημένη και θρεπτική επιλογή.

 

Υλικά

250γρ πένες ( προαιρετικά από κόκκινες φακές)

3 χ 60γρ τόνο σε νερό ( 3 μικρές κονσέρβες)

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά φλωρίνης

2 κ.σ ελαιόλαδο

5 μεγάλες ελιές

1 κ.σ μαιντανό

 

Για το dressing

200γρ τυρί κρέμα light

1 κ.σ μουστάρδα

1 κ.σ βαλσάμικο ξύδι

1 κ.σ ζεστό νερό από τα μακαρόνια

1 κ.σ ελαιόλαδο

Αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κ.σ ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε τις ελιές καθαρισμένες, χωρίς το κουκούτσι και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μας.
  3. Βράζουμε τις πένες μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις βάζουμε σε 1 μεγάλο μπολ. Πριν τις σουρώσουμε έχουμε κρατήσει 1 κ.σ ζεστό νερό από την κατσαρόλα που έβραζαν.
  4. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing μας και ανακατεύουμε καλά.
  5. Στο μεγάλο μπολ με τα μακαρόνια ρίχνουμε τον τόνο, τα λαχανικά & τέλος το dressing.
  6. Ανακατεύουμε καλά.
  7. Απολαμβάνουμε!