σπιτικά μπιφτέκια κοόπουλο με απλά υλικά

Σπιτικά μπιφτέκια κοτόπουλο

Χρόνος Εκτέλεσης: 30′

Τεμάχια 6-8

 

Το διατροφικό μήνυμα:

«Μπορείς να ζυμώσεις τα μπιφτέκια σου, να τα σχηματίσεις και να τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη ωμά. Έτσι θα τα έχεις διαθέσιμα για μελλοντική χρήση. Μπορείς να τα τυλίξεις σε τορτίγια ή αραβική ή να φτιάξεις τοστ, αντικαθιστώντας το αλλαντικό! Επίσης είναι ιδανικά για σπιτική κοτοσαλάτα με κάποιο dressing όπως γιαούρτι+ μουστάρδα+ καπνιστή πάπρικα.»

 

Υλικά:

1 κιλό κιμά κοτόπουλο

 ( προαιρετικά μισό κιλό μπούτι +μισό στήθος)

6 γεμάτες κ.σ βρώμη

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ καπνιστή πάπρικα

1 κ.σ θυμάρι ή ρίγανη ή και από τα δύο

2 κ.σ ελαιόλαδο

2 κ. σ μαϊντανό

1 αυγό

Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο ( κατά βούληση)

 

Εκτέλεση:

1.Σε έναν πολυκόφτη θρυμματίζουμε τις νιφάδες βρώμης.

2.Προσθέτουμε ψιλοκομμένα την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο και όλα τα καρυκεύματα.

3.Πολτοποιούμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

4.Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά μαζί με το μίγμα, τον μαϊντανό & το αυγό.

5.Πλάθουμε καλά μέχρι να γίνει ο κιμάς συμπαγής. Μπορούμε να αφήσουμε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες για να γίνει πιο συμπαγές.

6.Σχηματίζουμε τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε στον φούρνο σε λαδόκολλα στους 180οC για 20-25 λεπτά. Στη διάρκεια του ψησίματος, είναι καλή ιδέα να το γυρίσεις στα μισά του χρόνου (μετά από 10-12 λεπτά) για να εξασφαλίσεις ότι ψήνεται ομοιόμορφα.